Veel mensen staan er niet altijd bij stil, maar ook honden kunnen een lekker warme hondenjas zeker waarderen in de winter.
Hondenkleding is tegenwoordig voor elk ras en elk jaargetijde te krijgen, al heeft niet elk ras altijd een warme hondenjas nodig in de winter, dit is afhankelijk van de vacht van je hond en van je hond zelf.
Mocht je nou niet zeker weten of jouw hond een hondenjas nodig heeft of gaat waarderen in de koude wintermaanden lees dan zeker even deze blog.
Ik leg hier uit wanneer je welke hond een warme hondenjas kunt aantrekken en waar je deze het beste kunt kopen.
Welke hond kan een hondenjas waarderen?
Zoals eerder verteld zijn er verschillende redenen waarom je je hond een hondenjas aan kan trekken als de temperatuur gaat zakken.
Het ras
Niet elk ras heeft een boven- en onder vacht, honden die geen extra ondervacht hebben kun je zeker een hondenjas aantrekken.
De ondervacht zorgt namelijk voor extra bescherming tegen de kou en heeft een isolerende werking zodat deze honden beter hun warmte vast kunnen houden.
Honden die geen ondervacht hebben zijn o.a. de boxer, de dobermann en de Franse bulldog.
Deze honden hebben er dus zeker veel baat bij om een lekker warme hondenjas te dragen in de winter.
Leeftijd van de hond
De gezondheid en de leeftijd van de hond zijn zeker dingen om op te letten als je je hond een hondenjas gaat laten dragen.
Puppy’s
Puppy’s hebben tot ongeveer 4 maanden oud nog die heerlijk ruikende puppyhaartjes, deze puppyharen kunnen met koude temperaturen ook wel wat hulp van een hondenjas gebruiken.
Het voordeel van het laten dragen van een hondenjas is dat ze er dan al snel aan gewend zijn, dit kan wel eens lastig zijn bij volwassen honden die ineens een jas aankrijgen.
Oudere of zieke honden
Het imuunsysteem van oudere honden is vaak wat zwakker, hierdoor kunnen ze niet zo goed hun warmte vasthouden, dan komt een lekker warme hondenjas ook zeker van pas.
Ook zieke honden die bijvoorbeeld hart- of nierproblemen of net geopereerd zijn kunnen ook veel baat hebben bij het dragen van een jas, zo bescherm je ook deze zwakkere honden tegen onderkoeling.
Kleine hondjes
Kleine hondjes, zoals bijvoorbeeld chihuahua’s of teckels, hebben erg korte pootjes.
Door die korte pootjes hangt de rest van hun lichaam altijd dicht bij de grond, bij koude temperaturen kunnen deze hondjes dan ook minder goed hun warmte bijhouden, hier helpt een warme hondenjas ook.
Geadopteerde hond uit een warm land
Mocht je de mooie keuze hebben gemaakt om een arme hond uit een warmer klimaat te adopteren, dan is die hond natuurlijk totaal niet gewend aan koude temperaturen zoals we die hier in Nederland wel eens hebben, als er één doelgroep baat zal hebben bij een hondenjas zijn het deze honden wel.
Dat geldt zeker niet voor alle adoptie honden, in de bergen van Portugal kan het ook vrij koud worden.
Helaas zie je wel regelmatig bij honden die van de straat of uit de bergen komen dat hun vacht niet goed op orde is, dan is een lekker warme jas ook zeker aan te raden om beter zijn warmte vast te kunnen houden terwijl zijn vacht herstelt.
Wanneer trek je je hond een hondenjas aan?
Wanneer je jouw hond een hondenjas aantrekt is ook weer afhankelijk van verschillende factoren.
Als jouw hond net geopereerd is, is het aan te raden om een hondenjas aan te doen bij 0 graden.
Mocht je een klein hondje hebben die dicht bij de grond ‘leeft’ is het aan te raden deze een jasje aan te geven bij een temperatuur van 7 graden, alles wat kouder is vergroot het risico van onderkoeling.
Bij een middelgrote hond is de kans op onderkoeling aanwezig bij een temperatuur van ca. 3-4 graden.
Als de temperatuur -6 of kouder wordt is het voor alle hondenrassen aan te raden om een lekker warme hondenjas aan te geven.
Bij het uitlaten van je hond met een hondenjas aan is het belangrijk om wel je hond goed in de gaten te houden voor evt. oververhitting.
Dit kun je makkelijk herkennen als je hond overdreven gaat hijgen of onderweg aan zijn jas gaat krabben.
Doe dan altijd onderweg zijn hondenjas al uit.
De maat bepalen van de hondenjas
Je wilt, net als wanneer je zelf een jas gaat kopen, wel zeker weten dat de jas voor je hond ook als een tweede huid aanvoelt en hij nog voldoende bewegingsvrijheid heeft.
Bij de aanschaf van een hondenjas is het dan ook belangrijk dat je de juiste maat koopt.
De juiste maat bepalen voor de hondenjas kun je het beste doen door zowel zijn borstomvang als ook de ruglengte op te meten.
Het opmeten van de borstomvang doe je door een meetlint te plaatsen op het breedste gedeelte, dit is van achter de schouder onder de oksel door.
De ruglengte bepaal je door afstand van de nek tot aan de staartaanzet op te meten.
De aanschaf van de perfecte hondenjas voor jouw trouwe viervoeter
Nu je weet waar je op moet letten is het tijd om een mooie hondenjas uit te zoeken voor je viervoeter.
Je kunt nu natuurlijk alle webwinkels gaan afstruinen naar de mooiste, goedkoopste etc.
Of je kunt nu meteen doorklikken naar de site van Zooplus en daar in een paar klikken de perfecte jas voor je hond te kopen.
Waarom Zooplus?
Voor Zooplus is er sinds 2007 niks belangrijkers dan de wensen van dier en hun baasjes uit te laten komen.
Ze bieden alleen maar kwaliteitsproducten aan en doen ook nog veel aan goede doelen.
Zo schenken zij regelmatig donaties aan organisaties voor dierenbescherming waarbij dieren in nood de nodige hulp van kunnen krijgen.
Donaties voor dierenwelzijnsorganisaties kunnen bestaan uit retourzendingen van voer, accessoires en speelgoed.
Door deze donaties kunnen ook dieren zonder een thuis toch genieten van een gelukkig leven.
Ook jij kunt bijdragen aan deze donaties door simpelweg lid te worden van de zoolove-familie.
Als je lid wordt en zoolove-producten koopt wordt hier automatisch 10% geschonken aan geselecteerde dierenorganisaties.
En zelf kun je ook nog sparen voor mooie kortingen door punten te sparen, deze kun je weer inwisselen voor korting maar nog mooier, je kunt ze ook weer doneren.
Elke periode ondersteunt zooplus een geselecteerde organisatie.
De punten die je doneert worden voer- en accessoiredonaties samengesteld voor de organisatie die op dat moment centraal staat.
Dus wacht niet langer en draag je steentje bij voor een betere wereld voor dieren.